

Come Join Us for a Spirit Filled Weekend of

BASIC RECOVERY

and practice the most effective and successful format ever used to take newcomers as well as those with long-term recovery through the Twelve Steps, no matter what the addiction, affliction or compulsive behavior.

Presented by

Wally P., Tucson, AZ (Archivist, Historian and Author) and Brit S-P (Audio Archivist and Co-presenter)

Friday—Sunday, February 14—16th, 2020

Parish Life Center of St. John XXIII Church 13060 Palomino Ln, Fort Myers, FL 33912

Friday, February 14th 6:00—9:00 pm: *How to Sponsor or be Sponsored through the Twelve Steps in 3-4 Hours*

Saturday, February 15th 9:30 am—4:00 pm: *Basic Recovery Take all 12 Steps in ONE Day (Lunch Included)*

Sponsors bring your sponsees, sponsees will be assigned a sponsor.

Sunday, February 16th 1:00—3:00 pm: *History of Step Eleven* and a Re-enactment of the 1935 Daily Meditation Meetings Held in Dr. Bob and Anne Smith's Living Room

\$25.00 Per Ticket Online Registration ONLY:

https://events.ticketprinting.com/event/Wally-P-35975

or https://www.BackToBasicsFTM.com/

Scholarship donations are welcomed and needed for those who cannot afford the registration.

Registration includes All 3 Days of Sessions, Hand-outs for Fri., Sat. and Sun, and Saturday Lunch.

Call or text Mike T. at 239-689-0774 if you are unable to purchase tickets online or if you need a scholarship ticket. Late Registration Begins at 8:15 am Saturday, depending on Space Availability

Tickets and Space are Limited

See Reverse Side of Flyer for Additional Information and Saturday Agenda

Wally P. has been actively involved with the recovery community for more than 31 years. Wally has been free of alcohol and drug addiction for 31 years, food addiction for 29 years, and sex addiction for 28 years. He has conducted seminars for numerous Twelve-Step fellowships.

He is the creator of the **Back to Basics** and **Back to the Basics of Recovery** programs. In the past 24 years, Wally has personally taken more than 100,000 through the Steps using these formats and Wally, along with others, have taken more than 750,000 through the work. These are the most effective and successful programs ever used to take newcomers as well as those with long-term recovery through the Twelve Steps.

This weekend's activities are based on Wally's **Back to the Basics of Recovery** program, which is for all addictive and/or compulsive behaviors. All "Big Book" passages have been modified so they are gender neutral and apply to everyone, whether they have a problem with drugs, alcohol, food, sex, gambling, finances, relationships, or any other addictive and/or compulsive behavior.

Brit S-P. has been actively involved with the first of the Twelve-step communities for more than 30 years. She has been Wally's Co-presenter for the past three years.

Basic Recovery Agenda

Session One: Steps 1, 2 and 3 (45 minutes)

10:00 am-10:45 am

Breakout Number One (30 minutes)

10:45 am–11:15 am (Meet Your Sharing Partner and Discuss Your Surrender)

Session Two: Step 4 and Setup Step 5 (45 minutes)

11:15 am-12:00 pm

Breakout Number Two (75 minutes)

12:00 pm-01:15 pm (Lunch and Take Step 5 with Your Sharing Partner)

Session Three: Take Steps 6 and 7 and Setup Steps 8 and 9 (45 minutes)

01:15 pm-02:00 pm

Breakout Number Three (45 minutes)

02:00 pm-02:45 pm (Take Steps 8 and 9 with Your Sharing Partner)

Session Four: Steps 10, 11 and 12 (60 minutes)

02:45 pm-03:45 pm (Including a Five-Minute Quiet Time to Practice Step Eleven)

Organized by Members of the Twelve-Step Community

All are welcome to join us to gain skills and insights, and to have a spiritual experience as the result of these steps.

"Here are the steps we took," not the steps we sat around and talked about.

All proceeds are pledged to carrying the message.

Wally P. no income from the sale of any literature he has authored or produced. Scholarships are available for those who cannot afford the registration.